Home
Leden inlog
 

Algemeen

Wat is www.export.nl?

 

www.export.nl is een initiatief van Fenedex. De site streeft 2 doelen na.

 1. Informatie over het gehele spectrum van exporteren bieden aan internationaal opererende bedrijven. Zodat ondernemingen nog succesvoller op exportmarkten kunnen opereren.
  Onder het kopje exportinformatie op land en onderwerp kunt u uitleg krijgen over markten en exporttechnische informatie.

 2. Matchmaking tussen Nederlandse ondernemingen en potentiële partners, leveranciers of klanten in het buitenland.
  In de Dutch Export Directory zijn ruim 6000 exporterende bedrijven opgenomen, met een korte vermelding ofwel met een uitgebreid profiel. Potentiële partners, leveranciers of klanten kunnen via deze vermelding per e-mail contact opnemen met de Nederlandse onderneming.

Wat is Fenedex?

Fenedex is dé particuliere ledenorganisatie van en voor het internationaal opererende bedrijfsleven. Fenedex brengt die kennis en ervaring bij bedrijven binnen die hen in staat stelt zo succesvol mogelijk te ondernemen op buitenlandse markten. Fenedex werd in 1954 opgericht door een tiental exporteurs die onderling kennis en ervaring wilden uitwisselen met als doelstelling: bevordering van de kwaliteit van het exporteren en internationaliseren van het Nederlandse bedrijfsleven in het algemeen en die van de leden in het bijzonder. Inmiddels telt Fenedex ruim 1350 leden en is daarmee de grootste onafhankelijke Nederlandse organisatie van exporterende en internationaliserende bedrijven.

De missie van Fenedex is: Die kennis en ervaring bij ondernemingen binnenbrengen, die hen in staat moet stellen zo succesvol mogelijk te zijn op buitenlandse markten".

Fenedex doet dit op een unieke wijze, nl. door actieve uitwisseling van kennis en ervaring tussen de aangesloten ondernemingen, zowel in het kader van de individuele dienstverlening, als bij de organisatie van een breed pakket opleidings- en trainingsactiviteiten. Meer informatie over Fenedex kunt u vinden op http://www.Fenedex.nl. 

Wat doet www.export.nl tegen spam en virii?

SPAM
www.export.nl doet er alles aan om de hoeveelheid spam die verzonden wordt via de site tot een minimum te beperken. Ieder bedrijf wat vermeld wordt in de Dutch Export Directory krijgt een virtueel e-mail adres ( Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken ). E-mails worden pas naar u doorgestuurd nadat er gecontroleerd is op spam, er wordt gecheckt op "verkeerde" termen maar ook verdachte e-mail constructies en afzenders die op een 'blacklist' staan worden geblokkeerd. Daarna wordt de e-mail ook nog handmatig door werknemers van Fenedex doorgelopen om eventuele overgebleven spam te kunnen verwijderen.

Ondanks al deze maatregelen kan het gebeuren dat u af en toe spam via export.nl ontvangt. Als u spam in uw e-mail tegen komt kunt u die forwarden aan Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken , wij kunnen dan weer specifieke maatregelen treffen.

Als u e-mail verstuurt via export.nl dan krijgt u altijd een bevestiging dat de e-mail is aangekomen. Omdat de verzonden e-mail niet door een computer, maar door een werknemer van Fenedex gecontroleerd wordt op spam, kan daar een vertraging van ongeveer 24 uur in zitten.

VIRII
Alle e-mails die wij versturen vanaf www.export.nl zijn niet alleen gecontroleerd op spam maar ook op virii. Alleen handelsaanvragen worden doorgestuurd. Wij controleren alle e-mail op bepaalde trefwoorden waarmee veel virii en spam verstuurd worden.

Virii worden meestal verstuurd onder een naam van een bekend bedrijf of organisatie. Deze virii nemen om zichzelf te "vermommen" willekeurige adressen aan uit een outlook adresboek. Vaak kunt u dan alleen aan de echte (verborgen) headers van de e-mail zien dat de mail niet van export.nl afkomstig is. Het kan dus zijn dat ook de naam export.nl misbruikt wordt om virii te versturen. Mails die echt van www.export.nl afkomstig zijn hebben daarom altijd 'forwarded by export.nl' in het onderwerp staan. Tevens is het zo dat Fenedex niet met Windows en Office applicaties werkt, hierdoor kunnen er geen Windows virii en of wormen worden gegenereerd.

Wij raden u af e-mails of bijlagen te openen wanneer ze als onderwerp 'Unknown' hebben of een datum hebben die ver in het verleden of juist de toekomst ligt. Veelal zijn deze e-mails geïnfecteerd met virii of wormen. Het beste kunt u dit soort e-mail direct verwijderen.

Wat kost een banner op www.export.nl?

 

Alle informatie over banners kunt u hier vinden

Exportinformatie

 

De exportinformatie is opgesplitst in twee stukken.

Exporttechnische informatie

U vindt via deze site een schat aan relevante informatie gerangschikt op onderwerp. Dit is informatie die Fenedex in eigen huis ontwikkeld heeft en aangevuld is met informatie die wij voor u op andere websites vonden.

De onderwerpen die aan bod komen zijn o.a:

 • exportbeleidsplan

 • betalings- en leveringsvoorwaarden

 • contracten met tussenpersonen

 • exportofferte

 • transport- en douanedocumenten

 • marktentreestrategieën

 • invoerreglementering

U krijgt eerst een korte uitleg over het onderwerp en daarna krijgt u een lijst met nuttige links en het laatst verschenen artikel uit ons maandblad Fenedexpress over het desbetreffende onderwerp.

Landen-informatie

Per land vindt u een schat aan relevante informatie die wij voor u op andere websites vonden. Van eenvoudige basisinformatie over landen tot en met professionele marktrapporten met concrete adviezen over marktbewerking, omvang van de markt voor specifieke producten en branches, adressen van afnemers, importeurs, groothandels, etc. Per land zijn de links naar deze websites volgens een standaard-indeling opgenomen.

Deze indeling is als volgt:

 • algemene landeninformatie (macro-economisch)

 • economische situatie en ontwikkelingen (trends, statistieken)

 • marktbenadering (marktentree, beurzen, investeringsklimaat)

 • juridische apecten (wetgeving, invoerrechten)

 • financiële en fiscale aspecten (belastingen, betalingssystemen)

 • praktische informatie (zakelijke gedragscodes, cultuur)

 • adresinformatie (adresgidsen, (overheids)instanties)
 • Fenedexpress (laatste artikel verschenen over dit land in Fenedexpress)
 • Nieuws (nieuwsberichten die recentelijk op het internet zijn verschenen over dit land

 

Veel van de exporttechnische en landen informatie op www.export.nl is door Fenedex zelf ontwikkeld en daarna aangevuld met nuttige informatie van andere websites.

Alle opgenomen informatie is vrij toegankelijk. Fenedexpress artikelen zijn voor Fenedex leden gratis te downloaden op www.fenedexpress.nl, niet leden kunnen de artikelen via dezelfde website bestellen.

Voor specifieke vragen en aanvullende informatie kunnen leden van Fenedex hun accountmanager bij Fenedex benaderen. Meer informatie over het Fenedex lidmaatschap vindt u hier.

 

 

Indien uw site informatie geeft over één van de onderwerpen en/of landen besproken op www.export.nl dan kunt u een e-mail sturen aan Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken . De medewerkers van Fenedex zullen beoordelen of uw website als link wordt opgenomen op www.export.nl. Sites die uitsluitend commercieel getinte informatie bieden zullen niet opgenomen worden. 

Dutch Export Directory

In de Dutch Export Directory zijn ruim 6000 Nederlandse bedrijven opgenomen. Deze bedrijven zijn international actief of staan ten dienste van exporterende ondernemingen.

Exporterende ondernemingen kunnen in de Dutch Export Directory worden opgenomen.
U heeft de volgende mogelijkheden:

 1. Gratis vermelding met bedrijfsnaam, locatie, e-mail adres en product.

 2. Uitgebreide profilering (tegen betaling) in de vorm van een Export Page. Meer informatie over de Export Page vindt u hier.

Indien u in de Dutch Export Directory wenst te worden opgenomen, kunt u een e-mail met uw bedrijfsgegevens sturen aan Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken . Uw bedrijf wordt dan opgenomen in het bestand van Fenedex.

 

 

Alle vermeldingen zijn voorzien van een eigen e-mail adres. U kunt via dit e-mail adres direct een bericht sturen aan het bedrijf. Vermeldt altijd uw volledige gegevens, dit stelt het bedrijf in staat contact met u op te nemen.

 

Het e-mail adres wat vermeld is in de Dutch Export Directory is een virtueel e-mail adres. Hierdoor kunnen wij ervoor zorgen de hoeveelheid spam die u via www.export.nl ontvangt tot een minimum beperkt blijft. Na controle door Fenedex worden berichten doorgestuurd naar uw eigen e-mail adres.

 

Nee, wij verstrekken geen lijsten met contact gegevens. Wij doen dit om spam en massale e-mail acties zoveel mogelijk tegen te gaan.

 

Ja, dit is mogelijk wanneer u uw vermelding omzet naar een Export Page. Op een Export Page kunt op u een onbeperkt aantal producten gevonden worden. Meer informatie over de Export Page vindt u hier.

 

Ja, dit is mogelijk wanneer u uw vermelding omzet naar een Export Page. Meer informatie over de Export Page vindt u hier

Export Pages

 

Naast een gratis vermelding is het ook mogelijk om uw bedrijf uitgebreid onder de aandacht te brengen bij potentiële afnemers, door een uitgebreide Export Page aan te maken, waardoor u nog meer opvalt in de Dutch Export Directory.

Een Export Page bestaat uit:

 • Profiel met uitgebreide bedrijfs- en productomschrijvingen, merknamen en foto's;

 • Contact informatie met directe e-mail mogelijkheid;

 • Link naar uw website;

 • Overzicht van zowel de landen waar u reeds actief bent als de landen waar u nog export mogelijkheden zoekt;

 • Overzicht van internationale beurzen waar u exposeert;

 • Behaalde Certificeringen;

 • Lidmaatschappen.

Voordelen van een Export Page op www.export.nl:

 • Uw exportactiviteiten staan centraal op deze pagina. Op uw eigen homepage is dit meestal niet zo;

 • Genereren van waardevolle contacten en het verkrijgen van meer bruikbare handelsaanvragen;

 • Uw bedrijf komt hoog in de zoekmachines;

 • Goed vindbaar op de unieke url www.export.nl hierdoor worden uw producten en bedrijf doorlopend gepromoot op de ideale plek op het internet;

 • Uw banner en logo draaien in carrousel mee op de homepage van www.export.nl (elders kost dit gemiddeld 60 Euro per 1000 views);

 • www.export.nl heeft een hoge clickrate;

Kosten:
Leden van Fenedex betalen het eerste jaar 150 Euro en daarna 100 Euro per jaar.
Niet Leden van Fenedex betalen 525 Euro per jaar.

De contractsperiode van uw Export Page is 1 jaar en gaat in zodra deze online is. Het contract wordt stilzwijgend verlengt met telkens een periode van 1 jaar. Het contract dient uiterlijk 1 maand voor het einde van de contractsperiode schriftelijk te worden opgezegd. 

U kunt een Export Page aanvragen via Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 

U kunt een Export Page aanvragen via Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken . U krijgt van ons een inschrijfformulier toegestuurd, waarop u alle informatie kunt aangeven voor de Export Page.

 

Kleine wijzigingen kunt u direct doorgeven via Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken . Indien u veel/grote wijzigingen wilt door geven dan kunt u via hetzelfde e-mail adres een formulier aanvragen waarop u de gegevens kunt invullen.

Uw Export Page zal beter vindbaar worden indien u de volgende woorden een aantal maal laat terugkomen in de tekst van uw Export Page:

 • Export

 • Import

 • Supplier

 • Uw bedrijfsnaam

 • Uw producten

 

Het is mogelijk om elke maand een overzicht van de statistieken van uw Export Page te ontvangen. Indien dit nog niet gebeurt stuur dan een e-mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken dan wordt er voor gezorgd dat u de statistieken ontvangt.

 

ENGLISHWhat is Fenedex?

Fenedex consists of over 1350 Dutch exporting companies. All members have the interests of their business partners all around the world at heart and they strive for long lasting, if not permanent, relationships. They invest in innovation, marketing, and highly-qualified export personnel. They therefore turn to the Fenedex central organisation for advice on many export-related matters, for addresses of business partners abroad, for well-trained new personnel, as well as for training and education of people already employed in exports, and for publications about exports and globalisaton. Most of these member-companies, together with 4000 other highly-qualified Dutch companies are represented on this website, along with detailed information about their corporate identity, and their products and services. If, for instance, you are looking for a supplier of gear boxes, go to G in our alphabetical list, on to gear boxes, and you will find extensive information as well as photographs of the products you are interested in.

What kind of companies are listed in the Dutch exporters Guide?


Over 6000 Dutch Companies are listed in the guide to Dutch Exporters These companies all strive towards a structural approach towards their export activities.

How can I get in contact with the listed companies?

All of our companies are provided with their own email-adress. If you want to get in contact with any of them you can send them a message directly. Also be aware of the fact that not every company has email responding capabilities yet. Always include all your contact information. This gives the company every means possible to contact you.

What does www.export.nl do against spam & virii?

SPAM
We check actively for spam. Before any email is forwarded to the proper recipients, all the email is checked for "bad" words, but also for suspicious email constructions, and senders that are listen on common "blacklists" are automatically blocked. Afterwards all the email is also manually checked by employees of Fenedex, to ensure that no email has slipped through the loopholes. Despite all these measures, only 97% of the spam is blocked, and it can still happen that you receive spam from export.nl every now and then. We will continue our fight against this spam, and are always trying to be one step ahead. A good way to prevent your own email to be recognized as spam, is to add your telephone/fax number to your email. If you encounter spam in your email, you can forward it to: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken , so that we can take specific measures.
When you send email via export.nl you will always receive a confirmation when the email arrives. But because all sent email is checked for spam by an employee of fenedex. there is a delay of approximately 24 hours.

VIRII
The chance that you receive a virus-infected email from export.nl is negligibly small. All email that we send from export.nl is not only checked for spam but also for virii, en not only with software but also visually. Only traderequests are forwarded. We check all email for certain keywords to prevent spam, and we also check then manually. Sometimes it can "appear" as if an email from export.nl is infected with a virus. The most logical conclusion for this is, that the virus pretends to be sent by export.nl, to ruse you into opening the email. Many modern virii work in a similar way. These virii take random adresses from a microsoft outlook, adressbook in order to disguise itself. Often you can only tell where the email really came from by looking at the hidden email-header. To prevent this misunderstanding, we add the words: "forwarded by export.nl" to all the subject-lines of emails that we have forwarded from export.nl

 

What is an exportpage and how does it work?

An Exportpage is an internetpage, which has a certain format, and contain all of your most important exportactivities. This page scores high ratings in most searchengines because of its format and structure. That is why these page's attract alot of attention from interessted parties, usually alot more then your company website, which is not always built specifically for your potential foreign customers. If you are interested in placing your own exportpage, then you can click here for more information and how to contact us.